Top 5 populaire eilanden Europa

Populaire eilanden EuropaMassaal vertrekken we elk jaar naar de Spaanse costa’s, de Franse Riviera of… één van de vele eilanden die Europa rijk is. Maar welke eilanden mag je nu echt niet missen? Lees snel onze top 5 eilanden Europa.

1. Zakynthos

Wil jij zonder lang vliegen een heerlijk ontspannen vakantie? Zakynthos ligt op slechts drie vlieguren van jou vandaan! Beleef een compleet andere wereld vol gezelligheid, ontspanning en gemoedelijkheid op dit Griekse eiland. Terecht de nummer 1 positie in de onze top 5 eilanden Europa.

Leuk om te doen! Bezoek het (niet-toeristische) strand Beach Banana, gelegen op ca. 12 km van de hoofdstad. De kleine witte zandvlakten en de heldere zee worden namelijk vergezeld door witte duinlelies.

Strofilia Villas
Griekenland - Zakynthos - Strofilia Villas
v.a € 555,-
Hotel Tsilivi Beach
Griekenland - Zakynthos - Tsilivi
v.a € 389,-
Hotel Strofades Beach
Griekenland - Zakynthos - Tsilivi
v.a € 379,-

2. Madeira

’s Ochtends wandelen over steile bergpaden, door de mist rond toppen van 1800 meter, ’s middags uitrusten met een verdiende wellness behandeling en ‘s avonds een Mediterraan terrasje pakken in een gezellige stad. Dat is wat het Europese eiland Madeira je biedt!

Leuk om te doen! Boek een Fly & Drive en ontdek Funchal, Machico, Santana, Sao Vicente en Porto Moniz allemaal.

RIU Palace Madeira
Portugal - Madeira - Caniço de Baixo
v.a € 459,-
Hotel Enotel Lido Madeira
Portugal - Madeira - Funchal
v.a € 549,-
Quinta da Quebrada
Portugal - Madeira - Quinta da Quebrada
v.a € 460,-

3. Ibiza

Ibiza is het Europese eiland dat bekend staat als party-eiland, maar zoveeeeel meer is. Daarom een verdiende plek in onze top 5 eilanden Europa. Zo is het noorden van het eiland heerlijk rustig in tegenstelling tot het drukke zuiden. Je vindt hier niet alleen mooie stranden, maar ook natuur en cultuur.

Leuk om te doen! Bezoek Dalt Vila, het oude stadsgedeelte van de hoofdstad Ibiza-stad. De historische stad beschikt nog over de originele stadsmuren uit de 16e eeuw. In de oude stad kun je heerlijk ronddwalen in een labyrint van nauwe straatjes. Beklim de smalle, steile straatjes en vergaap je boven aan het schitterende uitzicht.

Hotel Rural Sa Talaia
Spanje - Ibiza - San Antonio
v.a € 1.025,-
Orquidea
Spanje - Ibiza - Santa Eulalia
v.a € 348,-
App. Tivoli
Spanje - Ibiza - Playa d'en Bossa
v.a € 319,-

4. Malta

Dichtbij en toch ver weg! Eenmaal een stap op de Maltese bodem gezet, heb je het idee dat je veel verder weg bent van huis dan die vier uur die je in het vliegtuig hebt gezeten. De kleine stadjes lijken sinds de Middeleeuwen stil te staan en het weer is er tropisch.

Houd er wel rekening mee dat – en daarom vind je dit eiland slechts op de 4e plek in de top 5 eilanden Europa – het eiland meer rotstranden heeft dan zandstranden.

Leuk om te doen! Ga naar het kleine vissersdorpje Marsaxlokk in het zuiden van Malta. Een baai met azuurblauw water en talloze kleurrijke vissersbootjes. Met als hoogtepunt de vismarkt op zondag.

Gozo Farmhouses
Malta - Gozo - Baron Group Farmhouses
v.a € 490,-
db Seabank Resort + Spa
Malta - Malta - Mellieha Bay
v.a € 556,-
Razzett Ghasri
Malta - Gozo - Hamlet
v.a € 500,-

5. Sicilië

Pizza’s en cappuccino’s in overvloed, ruïnes en specerijen volop aanwezig en prachtige landschappen en pittoreske stadjes voor het oog. Maak kennis met het zuidelijkste puntje van Italië, Sicilië!

Leuk om te doen! Avola is een klein stadje in de regio Catania en heeft werkelijk prachtige stranden met gezellige terrasjes. Het water is helder en op een goede temperatuur. Pas wel op voor de rotsen. Deze zijn prachtig om te zien vanaf het strand, maar ze kunnen je tijdens het zwemmen hinderen.

Tenuta Roccadia
Italië - Sicilië - Tenuta Roccadia
v.a € 600,-
Hotel Kalos
Italië - Sicilië - Giardini Naxos
v.a € 419,-
Hotel Naxos Beach Resort
Italië - Sicilie - Giardini Naxos
v.a € 706,-